Uteritt med Mimmi

Idag var det "uteritt" på schemat för mig och Vanni. Självklart hängde Mimmi med på Lucero. Hon visade även en ny runda som blivit min favorit! Riktigt rolig och mysig.
 
Rundan börjar med skogsstigar som vi skrittade på. Sedan kommer man ut på sörre grusväg där vi började trava och även någon liten galopp i en backe. Sen kommer så stigar igen (skritt) och sen kommer man fram till en äng där vi körde ett litet pass.
 
Jag började med att skritta slalom mellan massa träd som står står på rad (ni får se bild nedan) och försökte ställa och böja i varje sväng. Gick över förväntan! Hon gick jätte fint, både i väster och höger. Tog sedan några trav sträckor bara fram och tillbaks. I lugn trav och sedan lite snabbare, tempo växlingar alltså. Började sedan att komma in på en lång serpentin båge. Ritade ut i huvudet och det blev mer än 3 bågar som det brukar vara i vanliga fall. Men jag travade i arbets trav på serpentin bågarna och tog skritt på "medelinien". Precis som i dressyr programmet L:C1. Böjde och formade i alla bågar. Gick vell sådär lite kämpigt i början men senare såg det faktist riktigt fint ut. Gick in på några små volter också. Efter trav volterna började jag med galoppen. Tog galopp på rakstäckor. Fattningarna går mycket bättre nu än vad de gjort förr. Inte så mycket "spring in". Försökte ha en sammlad och fin galopp och det visade sig gå riktigt bra. Även Mimmi tyckte att det såg riktigt bra ut. I slutet av det lilla passet på ängen så fick hon bara galopperna lite villt, på lagom långa tyglar. Det tyckte hon var skönt.
 
När vi var klara där så gick vi vidare på rundan, det blev en lång skrittstäcka så det fick pusta ut. Vanni var värkligen svettig! Efter en stund tog vi lite trav. Lät henne faktist trava på långa tyglar. Sen blev det galopp upp för en backe och trav upp för en. Sen skrittade vi av en lång bit. Riktigt nöjd med dagens uteritt, värkligen kul när det går så bra!
 
"Ängen"
Fina Vanni
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia Larsson

Gud vad fin hon är!

Svar: Ja visst är hon!
jumpers.blogg.se

2013-10-16 @ 21:11:31
Postat av: Josephine

Ja det kan vara bra att inte bara hålla sig till padocken utan även variera!
Grymt att det finns en äng ni kan träna på.
Tyvärr har jag ingen i närheten..

Svar: Ja precis!Ja dock får man ju rida en bit men det spelar ingen roll eftersom det blir en del av rundan :)
jumpers.blogg.se

2013-10-16 @ 21:13:15
Postat av: Mimmi & Lucero

Haha, vad roligt att det var din nya favoritrunda för det är faktiskt min favorit med! :D Ni var jätteduktiga! :)

Svar: Vad bra, då är det inte sista gången vi rider den då ;)Tack :)
jumpers.blogg.se

2013-10-17 @ 07:01:26
URL: http://caballosdekaro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0